Kunskap, omsorg & trygghet

Vad tycker våra patienter?

Vad tycker våra patienter?

Vi på Scandinavian Gastro Clinic gillar verkligen våra patienter och vi brinner för att hjälpa våra patienter på bästa sätt. Som ett led i vår digitalisering och vårt kvalitetsarbete frågar vi löpande våra patienter om deras upplevelser och om deras synpunkter på vårt arbete och kliniken som sådan och några av våra patienter har valt att ställa upp på en mer djuplodande intervju. 

 

Jan Theander, 66 år (patient sedan ett par år)

Hej Jan, hur kom du i kontakt med oss på Scandinavian Gastro Clinic?

Jag kom i kontakt med er genom mitt försäkringsbolag och det är jag sannerligen glad för. Den service och den hjälp jag fått av era läkare och i synnerhet specialistläkaren Reza Alami har varit fenomenal.

Jan, kan du kortfattat berätta om dina besvär?

Innan jag kom till er hade jag svårigheter att behålla maten och diverse olyckor kunde inträffa. Detta var särskilt problematiskt med tanke på att jag reser en hel del till mässor och annat i jobbet. Läkarna vid Scandinavian Gastro Clinic diagnotiserade min IBS (irritabel tarmsyndrom) och har sedan dess verkligen hjälpt mig att få bukt med mina problem och det är tack vare den vård jag fått att magen numera hålls i schack och att jag kan leva som normalt.

Hur har din kontakt med vården varit innan du kontaktade oss på Scandinavian Gastro Clinic?

Tyvärr har jag inte tidigare haft en positiv upplevelse av vården då den varit katastrofalt dålig. Det fanns tyvärr ingen kontinuitet i vårdförloppet utan det var alltid nya läkare som tog sig an mig och det blev aldrig något vidare bra. För mig var det som natt och dag att komma till Scandinavian Gastro Clinic vad gäller att bli tagen på allvar och få service i världsklass. Hos er är min upplevelse att läkarna verkligen har mig som patient i fokus och att jag som patient blir tagen på största allvar och att läkarna inte nöjer sig förrän de har en klar bild över vad som eventuellt är fel på en. Det ”snålas” så att säga inte med undersökningarna utan läkarna utför de undersökningar de anser är nödvändiga, vare sig det är en koloskopi eller röntgenundersökning, för att verkligen gå till botten med ens problem.

Avslutningsvis, vad skulle du vilja lyfta fram som det bästa med din upplevelse hos oss?

För mig har läkarnas lösningsorienterade angreppssätt samt den service och det personliga engagemang som läkarna och övrig personal visat varit fantastiskt för mig som patient, man kan verkligen känna sig trygg och säker när man lämnar klinikens lokaler. Jag har verkligen stort förtroende för läkarna och kliniken. Som patient får jag en känsla av trygghet helt enkelt!

Kan du tänka dig rekommendera oss till nära och bekanta?

Jag har under flera år rekommenderat allt från grannar till nära och kära att komma som patient till kliniken och då i synnerhet Reza Alami. Numera är det inte bara jag som är lyriska av att få kommit som patient till Scandinavian Gastro Clinic, utan även de vänner och bekanta som jag tipsat om kliniken!

“Jag har verkligen stort förtroende för läkarna och kliniken. Som patient får jag en känsla av trygghet helt enkelt!” – Jan Theander

 

Therese Kanga, 62 år (patient sedan ett par år)

Hej Jan, hur kom du i kontakt med oss på Scandinavian Gastro Clinic?

Jag fick ont i magen för cirka fem år sedan och då blev jag rekommenderad att besöka er via mitt försäkringsbolag och jag fick då ett väldigt bra bemötande av personalen och läkarna på kliniken så jag har blivit kvar som patient många år senare.

Therese, kan du kortfattat berätta om dina besvär?

När jag sökte för ont i magen eller gastrit (magkatarr) liknande besvär för cirka fem år sedan kunde jag inte direkt där och då få en klar diagnos utan närmare undersökning. Det genomfördes då en gastroskopi och en koloskopi och läkarna kunde vid dessa behandlingar hitta bakterier i magen som skapade problemen, men som framgångsrikt gick att behandla. Samma sak hände något år senare, men även dessa gick att behandla med samma goda resultat. För säkerhetsskull valde läkarna att även skicka mig på röntgen vid andra tillfället för att utesluta något extremt, men det var inget sådant. Mina problem kommer och går, men tack och lov kan de behandlas.

Hur har din kontakt med vården varit innan du kontaktade oss på Scandinavian Gastro Clinic?

Till skillnad från andra jag hört har min kontakt med vården generellt sett varit bra, men det har så klart varit mycket bättre hos Scandinavian Gastro Clinic då den service man får är avsevärt bättre. Både sjuksköterskor och läkare har därtill varit väldigt professionella och grundliga. Läkarna tog mig direkt på största allvar och negligerande inte mina magbesvär på något sätt. En stor skillnad jämfört med t.ex. vårdcentral är att man ibland kan få hjälp samma dag eller som regel inom några dagar hos Scandinavian Gastro Clinic och hos en vårdcentral kan det ta jättelång tid.

Avslutningsvis, vad skulle du vilja lyfta fram som det bästa med din upplevelse hos oss?

Det viktiga för mig som patient är att få hjälp snabbt och det får jag alltid hos er på Scandinavian Gastro Clinic. Som patient går man och oroar sig och det är väldigt jobbigt med denna oro. Något annat som är viktigt för mig är att jag får den vård jag behöver och det får jag verkligen. Undersökningarna är väldigt grundliga och inget slarv tycks ske. Läkarna tar alla prover och gör alla undersökningar som kan tänkas behövas och det har varit väldigt viktigt för mig. För mig skapar det ett stort förtroende för läkarna och det gör att jag verkligen kan andas ut och känna mig trygg och lugn med att läkarna och övrig personal vet vad de gör och att man inte chansar utan gör det lilla extra för att vara på den trygga sidan. Allt detta gör att jag känner mig väldigt trygg och glad när jag lämnar klinikens lokaler. Ett sista plus är att jag tycker det är lätt att komma i kontakt med kliniken då det alltid är någon som svarar och att jag som patient alltid tas på största allvar och bemöts av stor respekt av läkarna.

Kan du tänka dig rekommendera oss till nära och bekanta?

ABSOLUT, jag upplever bara positivt från Scandinavian Gastro Clinic. Alla som jobbar på kliniken är verkligen måna om oss patienter och tar oss på största allvar för att verkligen utreda vad som kan tänkas vara fel på en.

“Jag känner mig väldigt trygg och glad när jag lämnar klinikens lokaler.– Therese Kanga