Kunskap, omsorg & trygghet - Din gastroklinik

Om oss

Om Scandinavian Gastro Clinic

Scandinavian Gastro Clinic AB (SGC) är en specialistklinik som startade under våren 2014. På våra gastromottagningar i Mölndal och Karlstad arbetar specialistläkare inom mag- och tarmsjukdomar samt leversjukdomar. SGC:s vision är att vara den mest kompletta gastromottagningen i Sverige för utredning och behandling av mag- och tarmsjukdomar. På gastrokliniken finns även kirurgi samt dietist och psykolog som är specialiserade på mag- och tarmsjukdomar.

Gastrokliniken har profilerat sig inom Irritable Bowel Syndrome (IBS) och Inflammatorisk Tarmsjukdom (IBD). Vi utreder även oklara bukbesvär och cancersjukdomar i mag- och tarmkanalen. Gastromottagningen har specialister inom proktologi och opererar olika proktologiska åkommor med lokalbedövning och om nödvändigt med narkos.

Gastrokliniken utför alla endoskopiundersökningar såsom Gastroskopi, koloskopi, sigmoidoskopi och även kapselenteroskopi. Vid behov utförs dem flesta undersökningar i Narkos. Vi har Narkosläkare på plats och postoperativ observation. Vi utför kompletterande utredning inom gastroenterologi, t.ex. 24-timmars PH mätning av esofagus, transitmätning (AOTT), Anorektal manometri med biofeedback, SIBO (Bakteriell överväxt). 

Kliniken har även tillgång till Tummy lab som är en särskild app för IBS. SGC följer nationella och internationella riktlinjer och vårt fokus är alltid patientens bästa samt en kostnadseffektiv utredning och behandling.  Vi strävar efter en långsiktighet i den vård vi ger vilket ytterst säkerställs av att våra läkare är särskilt noggranna som på kort sikt leder till en nöjdare och friskare patient och på sikt till färre vårdtillfällen.

I syfte att ge underlag till gränsvärden för godkänd kvalitet för koloskopier samarbetar SGC med Svenskt kvalitetsregister för koloskopier och kolorektalcancerscreening (SveReKKS) som är ett nationellt kvalitetsregister som skapats för uppföljning av det nationella screeningprogrammet för tjock- och ändtarmscancer. Registret möjliggör även inrapportering av kvaliteten på koloskopiundersökningar med annan indikation än screening.

Hur blir jag patient hos er?

Vårdcentral – Du kan komma till vår gastroklinik via remiss från din husläkare eller vårdcentral. Vi har vårdavtal med Västra Götalandsregionen vilket innebär att deras patientavgifter gäller. Vi tar endast kort. Vänligen ta med dig ett FYSISKT frikort till besöket.

Uteblivet besök debiteras alltid.

Vi har REMISSTOPP via vårdcentralen, dock man kan boka tid till gastromottagningen genom vårdförsäkring eller privat.

Vårdförsäkring – Ring ditt försäkringsbolag och beskriv dina symtom så bokar de in en tid.

Privat – Du är välkommen till vår gastroklinik som privatbetalande patient. Kontakta oss för mer information.

OBS! För närvarande har vi remisstopp för vårdavtalspatienter detta året då vårt avtal är begränsat.

Det går däremot bra att boka tid hos oss som privatpatient för läkarkonsultation eller för någon endoskopiundersökning.

Vi samarbetar med flera försäkringsbolag som tillhandahåller sjukvårdsförsäkringar. Har du privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag för rådgivning och tidsbokning.

 Bliwa BNP Paribas Cardif DKV EURO ACCIDENT Folksam Förenade Liv - samarbete med vår gastroklinikProtectorSkandia SÄKRA försäkring - samarbete med SGC gastroklinikNordeuropa Försäkring Gastromottagningen samarbetar med Trygg Hansa Gastrokliniken samarbetar med White Label